Pagina's

zondag 4 december 2022

Wij gaan naar huis...

 Dag lieve lezers van de blog, 


Onze allerlaatste week Erasmus zit er op, wat ook wilt zeggen onze laatste blog alweer! 

Afgelopen weekend gingen wij op citytrip naar Lapland en wauw dit was geweldig! We denken dat de foto's wel voor zich spreken ?! 




Eenmaal terug in onze thuishaven: Mirre kreeg nachts om 00h een melding op haar gsm '78 % kans om het noorderlicht te zien vanaf je locatie'. Mirre trok haar schoenen aan en haastte zich naar de zee. En ja hoor daar kreeg ze in de allerlaatste week de kans om het noorderlicht te zien. Jaimy wachtte Mirre thuis op met een warme chocomelk want het was op dit moment -11 graden. 


Wat hebben wij genoten van dit Erasmus avontuur, een avontuur om U tegen te zeggen. Een maand die wij voor altijd zullen koesteren, prachtige herinneringen, mooie mensen die we hebben leren kennen en nog zoveel meer. 

Met heel veel plezier gaan wij allebei even terugblikken op afgelopen maand. 

Ik (Mirre) vertrok in België met volle goesting naar Letland, op buitenlandse stage gaan was altijd al een droom dus ik was super blij dat ik dit eindelijk mocht doen! Echter wist ik buiten waar Letland lag niks van Letland dus was super benieuwd om dit land te leren kennen. Als ik op het land terugkijk denk ik 'wauw'. Ik vond Letland een super mooi, leerrijk land: met zowel prachtige natuur als cultuur. Een land waar je heel veel kan bezoeken, en mooie wandelingen kan maken. Doordat er zoveel te doen is zijn wij ook amper thuis geweest. Na de stagedagen gingen we steeds op avontuur. 
Voor de eerste stagedag had ik toch wel veel stress dus met kleine kleine oogjes ging ik naar de stageplaats (ziekenhuis) maar na aankomst was ik meteen gerust gesteld, het personeel was super lief en waren heel enthousiast om Erasmus studenten te mogen ontvangen. Ook de 2e stageplaats het revalidatiecentrum was heel leerrijk en was het personeel zeer lief, hier was het ook fijn dat bijna iedereen Engels kon spreken dus je had ook echt goed contact met de mensen hier. 
Alsook hebben we tijdens dit avontuur elkaar leren kennen, Jaimy en ik vertrokken als 2 onbekenden naar Letland. Buiten een "hallo" hadden we nog niet veel gezegd tegen elkaar. Maar na 1 dag werd het al duidelijk dat we een match made in heaven waren. Ik kan zeggen dat ik er een ongelooflijk goede vriendin aan heb overgehouden! Alsook hadden we veel contact met studenten van Portugal en Spanje dit is toch een deeltje van Erasmus wat Erasmus echt Erasmus maakt, internationale vrienden maken! 

Voor mij mocht dit avontuur toch nog wel wat langer duren dus met wat traantjes vertrek ik nu weer naar het thuisfront! 

Het was een prachtig einde van mijn opleiding verpleegkunde. Na een moeilijk jaar ben ik ongelofelijk blij en trots dat ik 2022 zo mooi heb kunnen afsluiten. Lieve Jaimy dankjewel voor de prachtige weken! Dankjewel aan de school om me deze kans te geven en me te laten groeien. Dankjewel aan de leerkrachten voor de steun en goede begeleiding! Maar vooral dankjewel om mij te matchen met Jaimy! Deze herinneringen zijn goud waard! 

(Ik) Jaimy heb Erasmus als een avontuur ervaren. Ik ben enorm blij dat ik deze ervaring heb mogen meemaken. Ik merk dat mijn Engels stukken verbeterd is door het avontuur. In het begin van Erasmus was mijn Engels niet zo goed. Door mijn Erasmus avontuur is dit stukken verbeterd en kan ik me goed verwoorden. 2 leuke en leerzame stageperiodes zijn achter de rug. Ik heb hier enorm veel bijgeleerd en heb de gezondheidszorg van Letland leren kennen. Ik ben de school ook enorm dankbaar dat ik dit avontuur heb mogen meemaken! Maar aan alles komt een einde. Vandaag mogen we weer naar huis gaan. Ik heb mijn liefdevolle vriendinnen en vrienden enorm veel gemist. Deze mooie ervaring zal ik nooit meer vergeten!


Dankjewel aan iedereen die ons gesteund heeft in dit avontuur! 
Erasmus zit voor altijd in ons hart! 

Malaga week 4

Hola! Het weekend van 8 en 9 juni was het hier 30 graden geweest. We zijn naar het strand gegaan en hebben het rustig aan gedaan dat weeken...