Pagina's

maandag 17 juni 2024

Malaga week 4

Hola! Het weekend van 8 en 9 juni was het hier 30 graden geweest. We zijn naar het strand gegaan en hebben het rustig aan gedaan dat weekend. Woensdag ben ik (Lien) met een kabellift naar de top van een berg gegaan hier in Benalmadena. Op de top had je een prachtig uitzicht en kon je zien tot de rots van Gibraltar en Sierra Blanca bij Marbella.
Op Donderdag zijn Amber en ik castillo de colomares gaan bezoeken. Dit is een monument in de vorm van een kasteel om de spaanse ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus te eren. Hierna zijn we nog Benalmadena Pueblo gaan bekijken, hier zijn de oude huisjes nog intact en zie je het typisch witte straatbeeld.
Op vrijdag zijn we na de stage nog een dierentuin gaan bezoeken. Hier hebben we nog een hele mooie dolfijnshow gezien.
Zaterdag zijn we gaan shoppen in Malaga. Deze zondag ben ik terug naar Malaga gegaan en heb hier de Muelle uno bezocht, dit is de laan langs de haven. In de haven lagen luxejachten en heel grote cruise schepen. S'avonds zijn amber en ik nog een boottocht gaan doen om dolfijnen te spotten, maar hebben er jammer genoeg geen gezien. Daarna zijn we in een typisch mediteraans restaurant iets gaan eten, hier heb ik genoten van een verse paella.
Vandaag zit onze laatste dag erop. We hebben enorm van dit avontuur genoten, geleerd en kunnen het alleen maar aanraden! Adios!!

Letland Week 4

 Sveikki!


Amber en ik hebben onze laatste week stage erop zitten. We hebben het nog erg naar onze zin gehad en vonden dit een heel bijzondere en leuke ervaring. Vandaag maandag 17/06 hebben we onze allerlaatste stagedag voltooid. De verpleegkundigen waren tevreden over ons en wij waren tevreden over de verpleegkundigen omdat ze ons zoveel hebben kunnen bijleren en ze de moeite hebben gedaan om ons dit bij te leren. Zo heb ik (Lukas) in de laatste week  nog enkele ecg’s kunnen meevolgen. Dit wordt in het revalidatiecentrum gedaan door een verpleegkundige die hiervoor is opgeleid. De verpleegkundige neemt enkel ECG's af in de procedure kamer of wanneer een patiënt te zwak is, wordt dit op de kamer gedaan. Mijn ervaring is zeer goed voor zowel in het ziekenhuis als in het revalidatiecentrum. Ik (Amber) heb in mijn laatste week nog veel bijgeleerd over de verschillende operaties die ze uitvoeren bij de patiënten op de afdeling urologie en daarbij de verschillende nazorgen mogen ontdekken en uitvoeren. Ik heb 2 dagen samen mogen lopen met de dokters assistente die me heel veel uitleg heeft kunnen geven. Ik ben blij dat ik deel heb mogen nemen aan dit avontuur en dat ik veel heb mogen bijleren. 

Wij raden ook zeker iedereen aan om zich in te schrijven voor het Erasmus+ avontuur!


Hier nog enkele foto’s van de ecg ruimte.


Dit weekend zijn we met de flixbus naar Tallinn getrokken (de hoofdstad van Estland). We zijn zaterdagochtend in Riga vertrokken en we zijn zondagavond teruggekomen. Het was een busrit van 4,5 uur. Tallinn was een zeer mooie oude stad waar veel te bezichtigen was. Vooral veel kerken en kathedralen (maar liefst 16). Deze stad raden we ook zeker aan om eens te gaan bezichtigen.

 Na een lange reis aangekomen in Tallinn
Alexander Nevski Kathedraal
Ribbedebee bij het vrijheidsplein  
Leuk straatje in tallinn


Dit was onze laatste blog, hopelijk hebben jullie een beetje mee kunnen genieten van ons avontuur! Wij vliegen woensdag terug naar België. Dan zien we jullie daar weer 🙂🤗
 

zondag 9 juni 2024

Week 3 Malaga

 Hola!

Zaterdag hebben we een daguitstapje naar Marbella gedaan om mijn (Lien) verjaardag te vieren. Voormiddag zijn we het old-town gaan bekijken, hier waren smalle historische straatjes, kleine restaurantjes veel souvenirwinkeltjes, en een kerkje uit de 15de eeuw.

kerk uit de 15de eeuw


In de namiddag zijn we naar Puerto Banus geweest, dit is een haven vol peperdure jachten en hier liggen de dure winkels langs. Hierna zijn we nog even aan het strand gaan liggen, een prachtig strand met helderblauw water.Woensdag zijn we samen met de leerkracht van IES Santa Barbara (school) het universitaire ziekenhuis van Malaga gaan bezoeken. De leerkracht had hier zelf gewerkt en heeft ons een rondleiding gegeven op de afdeling endoscopie en op spoed. De afdeling endoscopie is lijkt erg op die bij ons in België, hier vind je ook lokaal vol sterilisatie machines terug. Ook de spoed werkt ongeveer hetzelfde als bij ons, alleen is hier ook een grote observatie ruimte waar ruim 40 patiënten in 1 zaal liggen. 

sterilisatie machines


Na het bezoek aan het ziekenhuis ben ik (Lien) nog met de bus naar Malaga centrum gegaan. Hier heb ik een bezoek gebracht aan het museum van Picasso, de beroemde kunstenaar die geboren is in Malaga.
Ook heb ik het romeinse theater gezien en ben het kasteel van Gibralfaro bewonderen. Dit kasteel ligt op de top van een berg en na een ferme klim wordt je dan ook beloond met een magnifiek uitzicht over Malaga.
schilderij van Picasso
Kasteel van Gibralfaro

uitzicht over Malaga


Adiós, hasta luego!!


Malaga week 4

Hola! Het weekend van 8 en 9 juni was het hier 30 graden geweest. We zijn naar het strand gegaan en hebben het rustig aan gedaan dat weeken...