Pagina's

vrijdag 29 oktober 2021

Afscheid van Hoivatar!

Vandaag was het tijd om afscheid te nemen van de verpleegkundige en zorgvragers in Hoivatar. 
We mochten hier 4 weken van hun gastvrijheid genieten en hebben hier toch wel een mooie tijd beleefd. 

Uiteraard dronken we samen met de verpleegkundige een kopje koffie. Dit is een gewoonte in Finland. Het is altijd heel gezellig tijdens deze momenten. Daarom hadden we ook niet verwacht dat er een verrassing aan kwam. Ze hadden voor een klein presentje gezorgd. We kregen een kopje van Moomin en een doosje chocolaatjes. Dit waren 2 typische dingen voor hier. 


De diertjes op de doos van de chocolade worden ook gebruikt om voorleesboekjes mee te maken. Zij maken elke keer nieuwe avonturen met elkaar mee. 



We gingen onze ronde verder en gingen nu afscheid nemen van de zorgvragers. Dit bezoek viel ons enorm zwaar. Op die 4 weken tijd heb je toch een bepaalde band opgebouwd met deze zorgvragers. We hebben geprobeerd om ons zo goed mogelijk duidelijk te maken en met hun te communiceren.
Door de korte zinnetjes, woordjes of gebaren die er bij kwamen kijken. 




Door het feit dat wij op een vrolijke manier omgingen, was dit voor hun ook niet gemakkelijk. 

Ze waren heel blij dat we er deze 4 weken waren, maar nu ook verdrietig om ons te zien vertrekken. 

Daarom verdiende dit een dikke knuffel. Lichamelijk contact is toch ook altijd belangrijk in deze tijden. Laten weten dat je er voor elkaar bent en dat je het leuk hebt gehad!





Ook door google translate te gebruiken, konden we even communiceren met hun. 
Als ze dan iets terug vertelde, moesten we af en toe hulp inschakelen. In sommige gevallen konden we bepaalde woorden wel al begrijpen en wisten we wat ze bedoelde. 

Het gevoel dat zij ons hebben gegeven, kan je niet vervangen. Dit pak je voor altijd mee in je hart! Het vasthouden van je arm en het wegpinken van een traantje, raakte ons heel erg. 



WE LOVE YOU! 
Rakastamme teitä ja otamme teidät sydämiimme




Tämä ei ole hyvästi, vaan nähdään taas

Romina & Ine 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Week 2

 Hola! Week 2 zit er al weer bijna op en we hebben nog zoveel te ontdekken. Op zaterdag van week 1 hebben wij doorgebracht in het mooie Mala...