Pagina's

vrijdag 29 oktober 2021

Simulatie België vs Finland

We kregen een uitnodiging om samen 2 simulaties mee te volgen. Dit wilden we natuurlijk graag meemaken om te kunnen vergelijken met onze simulaties. Helaas waren deze te volgen in het Fins. Uiteraard konden wij rekenen op onze persoonlijke vertalen van dienst. Het was even wennen, we kregen een online link doorgestuurd. Hier konden alle studenten inloggen en meevolgen hoe de klasgenoten het zouden uitvoeren. 


Eerst konden we een casus meevolgen vanuit de school van Turku. Hier kregen de studenten eerst de algemene uitleg over de simulatie en de casus werd ook besproken. Er werd kort verteld over welke zorgvrager het ging en wat er scheelde met de zorgvrager. 
Dan was het aan de studenten om de simulatie uit te voeren. Er werd gegevens uitgewisseld van de ambulanciers naar de arts en verpleegkundige.
Zo kregen ze bepaalde gegevens die ze konden gebruiken om hiermee verder aan de slag te gaan. 



Dit was een casus die we konden linken aan onze simulatie. We vonden het ook heel interessant om te volgen. We zagen 4 beelden (de kamer waar de zorgvrager in lag in 3 verschillende opzichten en eentje waar je de vitale parameters kon volgen) 



Door onze persoonlijke vertaler, konden we goed volgen en waren we zelf al mee aan het denken wat wij zouden vragen of bekijken. Dit kwam soms toch anders dan hetgeen de studenten deden. Wij stelden de vragen door aan Jelena om te zien of ze dit al bevraagd hadden. We vonden het ook wel goed dat de andere studenten ook konden meevolgen, hier kan je zelf ook veel uit leren als je iemand anders hun casus kan volgen. 

Op het einde werd er ook een nabespreking gedaan met de simulatiestudenten, maar ook met de andere studenten. Zij konden vragen stellen of opmerkingen geven over wat ze hadden gezien. 




De 2e casus was van de school Hämeenlinna. Hier ging het om een zorgvrager die terug naar thuis zou komen vanuit een nursing home. 
Hier konden we niet zo goed volgen omdat ze eigenlijk de focus legde op het verwoorden van de technologische dingen. Ze hebben niet echt gekeken hoe het haalbaar was om de man terug thuis te laten wonen. Dit maakte het moeilijk om een goed beeld te verkrijgen. 


Ook werd er hier gebruik gemaakt van een vaste camera, deze was enkel vanuit 1 hoek geïnstalleerd. 


Het was voor ons wel leuk om mee te volgen en we hebben hier dan de dag nadien over gereflecteerd met de docent van de school. Zo konden we onze feedback overbrengen en onze gedachten samenbundelen. 


Hyvää torstaita kaikille

Romina & Ine 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Week 2

 Hola! Week 2 zit er al weer bijna op en we hebben nog zoveel te ontdekken. Op zaterdag van week 1 hebben wij doorgebracht in het mooie Mala...