Pagina's

maandag 18 oktober 2021

Nurse VS Practical nurse

 Wij willen u graag kennis laten maken met onze 

 PRACTICAL NURSE en NURSE



Een nurse is iemand met een A1 diploma, dit staat gelijk aan niveau 6

 Een practical nurse is iemand met een A2 diploma, dit staat gelijk met een niveau 4 

HBO-opleiding staat gelijk met een niveau 5 

Een zorgkunde noemt hier een "certified nursing assistant" 


Het verschil met een A1 verpleegkunde is dat een praktische verpleegster (A2) geen injecties mag geven in de spieren en zij mogen geen haakjes verwijderen uit de wonde. De verpleegkunde (A1) staat centraal in de communicatie met de dokter.  Om de 5 jaar moeten de verpleegkunden opnieuw lessen volgen i.v.m. de medicatie. Dit noemt de Love-test. Als de verpleegkunde slaagt in deze test dan kan zij supervisie geven aan de praktische verpleegster. 




In het ziekenhuis krijgen ze automatisch herhaling van EHBO opleidingen en opleidingen voor accute ondersteuning. AED wordt om de 5 jaar opnieuw afgenomen. De regelmaat en soort van opleidingen hangt af van de instelling zelf. Iedere instelling heeft andere prioriteiten. Bijvoorbeeld in Hoivatar moesten ze een opleiding doen om een "hygiene pass" te verkrijgen. Hier leren ze over het verwerken van voedsel omdat zij het eten moeten opwarmen en serveren. Dit moeten ze eenmalig in het leven doen en dit moet niet herhaald worden. 



Nauru on edelleen paras lääke

Toiminta on ensimmäinen avain menestykseen


Ine & Romina 





3 opmerkingen:

Malaga week 4

Hola! Het weekend van 8 en 9 juni was het hier 30 graden geweest. We zijn naar het strand gegaan en hebben het rustig aan gedaan dat weeken...