Pagina's

zondag 29 mei 2022

Eerste week stage ervaring!

Goedemiddag! 
Wat vliegt de tijd snel, onze eerste week stage zit er alweer op.
Wat een belevenis, voor ons was het even aanpassen. Er zijn toch best wel wat grote verschillen met de werking in België en hier.

Zo is er hier een andere onderverdeling in hoe het zorgpersoneel werkt. Ze zijn hier allemaal een ‘nurse’, zowel voor wat bij ons de zorgkundigen als de verpleegkundigen zijn.
Hoe wij het ervaren is dat de zorgkundigen de mensen ‘s morgens verzorgen, de zorgkundigen+ zijn verantwoordelijk voor het klaarzetten en uitdelen van medicatie, subcutane en intramusculaire injecties mogen zij ook toedienen. Geregistreerde verpleegkundigen (bij ons de bachelors) doen de wondzorgen, bloednamen en de intraveneuze injecties. Zij mogen hier hetzelfde als wij in België als HBO5 verpleegkundigen mogen.

De ochtendzorgen zijn ook verschillend van hoe wij het gewoon zijn. Hier worden de mensen 1 keer per week gewassen en de overige dagen worden ze intiem gewassen.

De fysiotherapeuten staan in voor de transfers van de mensen en het positioneren in de rolstoelen. Hier kunnen we komende week meer over schrijven omdat we een dag met hen gaan meevolgen.

Na één week hebben we de dagstructuur onder de knie gekregen en komende week mogen we ons meer bezighouden met de verpleegtechnische taken. Hier kijken we echt naar uit!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Week 2

 Hola! Week 2 zit er al weer bijna op en we hebben nog zoveel te ontdekken. Op zaterdag van week 1 hebben wij doorgebracht in het mooie Mala...