Pagina's

dinsdag 24 mei 2022

Eerste stagedag + visit Ljubljana castle

 Welkom in ons kasteel! (We zijn nog helemaal in de kasteelstemming)

Vanmorgen zijn we om 8u30 gestart op onze stageplaats in een wzc. Na een korte rondleiding zijn we meteen aan de slag gegaan. Al snel merkten we dat de taalbarrière groter was als we gister hadden verwacht. Buiten het centrum van Ljubljana spreken de mensen niet zo vlot Engels zoals wij Belgen dat kunnen. Er was wel iemand die ons verder heeft geholpen en met hand en tand konden we wel communicatie mogelijk maken. 

Samen met het dagoverzicht dat we hebben gekregen konden we goed volgen met wat ze allemaal deden. Verder hebben we veel informatie ontvangen om kennis te maken met de werking en structuur. Over de details laten we jullie nog even op de honger zitten, het moet immers ook interessant blijven he😉

We waren enorm excited om ook te kunnen fietsen met 'the city bikes', dit hebben we dan ook meteen uitgetest door een tochtje te maken.






Na de stagedag hebben we besloten om Ljubljana castle te bezoeken. We zijn naar dit gebouw op de berg al sinds zondagavond aan het kijken en vonden het nu wel tijd om het van dichterbij te bezoeken. 



Ze hadden in het kasteel ook een museum over poppen, zo konden we de eerste poppen uit shows in Slovenië bezichtigen en ook konden we zelf een poppenspel spelen. (Natuurlijk hebben we hier guitig gebruik van gemaakt en enorm mee gelachen!)


We hebben ons hier enorm geamuseerd, het heeft ons wel 3-4uur bezig gehouden! Dit was een enorme ervaring en heeft ons veel over de geschiedenis verteld van de stad zelf. Hieronder kunnen jullie foto's zien (het zijn er veel, want we konden niet kiezen🙈). Het uitzicht was adembenemend en we konden met een audiogids een rondleiding krijgen in het Nederlands. 

Na de rondleiding hebben we ons met het uitzicht nog op een terras gezet om de avond af te sluiten.













Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Week 2

 Hola! Week 2 zit er al weer bijna op en we hebben nog zoveel te ontdekken. Op zaterdag van week 1 hebben wij doorgebracht in het mooie Mala...