Pagina's

dinsdag 24 mei 2022

Naar de partnerschool

 Dober vecer,

Vandaag mochten we op bezoek in de partnerschool hier in Slovenie. Beide waren we erg benieuwd naar hoe het hier ging zijn en om te weten hoe het verpleegkundig onderwijs hier in elkaar zit.

Om 9u30 hadden we afgesproken met Maja, zij regelt hier in Slovenië het Erasmusgebeuren en helpt ook ons op weg. Meteen was er een goede en gezellige sfeer. Maja vertelde over Slovenië, dingen die we zeker niet moesten missen en de plaatselijke keuken. 

We kregen een presentatie (natuurlijk is het hier allemaal communiceren in het Engels) over de school en het beleid, waarna we een rondleiding kregen en studenten vragen konden stellen over de lessen. Aangezien ze hier geen HBO5 opleiding hebben zit dit toch wel anders in elkaar. Zo mogen zorgkundigen wel hetzelfde als ze bij ons mogen, maar de verpleegkundigen van hier mogen zonder specialisatie ook werken op bv pediatrie. 

Op de school kregen we lunch, verschillende keuzes die ons werden aangeboden door de school. Ook hier konden we vragen stellen over welke regels de school hanteert. 

De school is ingericht met verpleegkundige materialen van vroeger zoals op de foto's zichtbaar











's Avonds zijn we natuurlijk nog een lekkere cocktail gaan drinken aan de oever.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Week 2

 Hola! Week 2 zit er al weer bijna op en we hebben nog zoveel te ontdekken. Op zaterdag van week 1 hebben wij doorgebracht in het mooie Mala...