Pagina's

maandag 23 mei 2022

Onze eerste dag in Slovenië

 Dober vecer, (goedemiddag in het Sloveens)

Gisteren omstreeks 16u zijn we dan eindelijk geland in Ljubljana en hebben we de taxi genomen naar ons hostel. Overal waar we keken zagen we wel gebergte, wat ons al meteen goesting gaf om op pad te gaan.

In onze hostel hebben we dan alle praktische informatie gevraagd, ons koffer uitgepakt en ons omgekleed want het is hier 27°C, veel te warm dus voor een lange broek.

Toen zijn we al meteen op pad gegaan om de streek te verkennen. We wisten al snel dat het hier enorm gezellig is met de rivier die langs de weg oploopt. 


We kwamen een 'marktje' tegen, naderhand kwamen we erachter dat hier bij mooi weer op vrijdag een food festival zal plaatsvinden. Natuurlijk staan wij vrijdag op de eerste rij😜. 


De crémerie konden we natuurlijk niet passeren zonder er eentje mee te pikken. Schepijs is hier trouwens goedkoop, €1,50-1,70 voor 1 bolletje?! Als het van ons af hangt zijn de crémeries binnen de maand miljonair😁

Verder gelopen kwamen we de winkels tegen die we thuis ook hebben, zoals H&M, Zara, Food Locker,... en een hoop mooie gebouwen. Ook kwamen we in het Tivoli Park, het grootste park van Ljubljana. Wat is het fijn om hier de dag door te brengen. Grote grasvelden, sportaccomodatie, speelpleinen,... noem maar op.

De honger begon stilletjes te komen en we hebben ons langs de rivier aan een lekkere pizza gezet!

Moe en voldaan zat onze eerste dag erop en kropen we ons bed in.






1 opmerking:

  1. Gebruik al je zintuigen om de ervaringen van deze stage ten volle te benutten. Veel succes toegewenst! Met plezier lezen we je blog!

    BeantwoordenVerwijderen

Week 2

 Hola! Week 2 zit er al weer bijna op en we hebben nog zoveel te ontdekken. Op zaterdag van week 1 hebben wij doorgebracht in het mooie Mala...