Pagina's

vrijdag 3 juni 2022

Stage week 2

Dober vecer!

Onze tweede week stage zit er alweer op. Deze week hebben we ons goed bezig gehouden met verschillende dingen, heel leerrijk en interessant!

Op maandag mochten we meelopen met de fysio- en ergotherapeuten. Zij hebben hier toch wel andere taken dan ze bij ons in België hebben, waardoor wij het zeker de moeite vonden om een dag mee te lopen en om ook aan hun vragen te kunnen stellen. 
Hier werken de ergo- en fysiotherapeuten samen, om zo efficiëntere zorg te kunnen verlenen aan de patiënten en snellere vooruitgang te zien. Ze halen samen de patiënten uit bed, de ergotherapeut geeft adl en traint de fysiotherapeut op het wandelen, uit bed komen, houding enzv.
Dit is het kinesistenlokaal in het WZC

Ook hebben we hier over de ergonomie van het team gepraat. De eerste week hadden we al snel door dat het team hier anders werkt als ons. Zo zetten zij het bed hier wel hoger, maar laten ze de bedbaren omhoog en moeten ze er zich helemaal overheen buigen. Dit doen ze voor de veiligheid van de patiënt, zodat deze niet uit bed zou kunnen vallen. Aangezien wij niet zo werken hebben we dit nagevraagd aan de fysiotherapeut die aangaf dat dit niet de bedoeling is, maar het personeel deze werking gewoon is en deze moeilijk veranderd. 
De ergo- en fysiotherapeuten halen ook alle patiënten hier uit bed, de verpleging en zorgkundigen doen dit niet. 
Foto met het kinesistenteam en onze leerkrachten



Dinsdag mochten de mondmaskers af!! Iedereen liep er vrolijk bij en ook de patiënten waren blij terug een gezicht te zien. We zijn begonnen met bloednamen. Hier waren ze dan, eindelijk! We hebben eerst toegekeken naar hoe ze hier de bloednamen doen in verband met hygiëne. Dit is precies hetzelfde als het bij ons in België wordt gedaan. Hierna hebben we beide nog een bloednamen mogen uitvoeren. 

De leerkrachten kwamen een stagebezoek doen en hebben samen met ons een rondleiding gekregen. Wanneer ze naar huis gingen, zijn we begonnen met de wondzorgen. Op de afbeeldingen kunnen jullie zien dat de wonde geïnfecteerd is. De wondzorgen verlopen hier toch wel iets anders als we het thuis doen. Ik heb de wonde mogen spoelen met NaCl 0,9% en nadien een vochtinbrengende zalf aangebracht, dit weekt het fibrineweefsel los. 




















Op woensdag is er een groep gepensioneerde line dansers komen optreden. Hier zaten alle bewoners op de terrassen naar te kijken. Natuurlijk konden wij niet ontbreken en hebben we meegedaan😁
De patiënten waren enorm enthousiast, blij dat we mee dansten en ook de groep dames die het optreden gaven waren heel enthousiast toen ze hoorden dat we uit België kwamen en hier onze laatste stage liepen.





1 opmerking:

  1. Jullie hebben het naar je zin. Allerhande mooie ervaringen opdoen is de boodschap. Geniet nog van jullie avontuur!!

    BeantwoordenVerwijderen

Week 2

 Hola! Week 2 zit er al weer bijna op en we hebben nog zoveel te ontdekken. Op zaterdag van week 1 hebben wij doorgebracht in het mooie Mala...