Pagina's

zondag 12 juni 2022

Weekend!

Goedeavond!

Het weekend zit er al weer even op en we hebben nog geen nieuwe blog gemaakt. Hoe is dat nu mogelijk. 
Dan zullen we er maar snel aan beginnen!

Zaterdag zijn we vroeg vertrokken naar het stadje Bohin. Dit stadje staat bekend om zijn groot meer, waar je in kan zwemmen. Ook voor de Savica waterval. 
Het werd 31°C dus zwemkleding was zeker aangeraden!

Bohin lake heeft een omtrek van +12,5km. Je kan er kajakken, suppen en een bootvaart doen naar de andere kant van het meer. 
Wij hebben om wille van het warme weer en de wandeling die we nog gingen doen, besloten om de bootvaart te maken naar de andere kant van het meer en daar de wandeling naar de Savica waterfall te starten. Eindelijk aangekomen konden we genieten van een prachtig uitzicht!

Uiteraard na de warme wandeling konden we het zwemmen niet aan ons voorbij laten gaan!

Op zondag zijn we naar Postonja gegaan. Hier staat het erom bekend een kasteel te hebben tegen de grotten en om de Postonja caves. De Postonja caves kan je bezoeken met een treintje en duurt ongeveer 1,5 uur. Hier kregen we een rondleiding en meer informatie over stalactieten en stalagmieten en over hoe deze grotten ontstaan zijn. 
Foto's nemen was moeilijk, maar hieronder kan je een sfeerbeeldje zien.

We waren onze jas vergeten aangezien het in de 30°C zou zijn. In de grotten was het maar 10°C, een aangename afkoeling, maar we hebben toch maar een jas gehuurd aangezien we erg zomers gekleed waren.
Wel was het enorm mooi om te bezoeken en hebben we ervan genoten.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Week 2

 Hola! Week 2 zit er al weer bijna op en we hebben nog zoveel te ontdekken. Op zaterdag van week 1 hebben wij doorgebracht in het mooie Mala...