Pagina's

maandag 13 juni 2022

Stage op de afdeling voor Dementie

Hallo

Vorige week hebben we mogen kennismaken met de gesloten afdeling voor zorgvragers met dementie. Dit was weer een hele aangename ervaring.

De werking hier is iets anders als op de andere afdeling, om doelgerichter te kunnen werken is deze afdeling kleinschaliger. Dagelijks zijn er activiteiten die georganiseerd worden door een animatrice, zij staat voltijds op de afdeling voor dementie.

Dit zorgt er ook voor dat het personeel meer tijd heeft om te kunnen spenderen aan de zorgvragers, tijdens het ochtendgebeuren en met het middagmaal.

De zorgvragers hebben elke dag ochtendgymnastiek met de kinesist, dit hebben wij ook al mogen voorbereiden en uitvoeren. Voorbereiding betekent thuis wat oefeningen verzinnen, dit is Eveline gelukt en in de uitvoering hiervan is Celine heel goed :-)


De activiteiten die wij hier hebben mogen uitvoeren zijn:
                                                Een gezichtsmasker maken van kruiden
                                

Sprookjes van vroeger voorgelezen
(Het lelijke eendje, De 3 biggetjes, Roodkapje, De gelaarsde kat...)


Een presentatie van België gegeven: We hebben leuke dingen verteld over het Koningshuis, Manneke Pis, het Atomium, bekende Belgische voeding en muziek...




Zij hebben ook een leuk konijn genaamd Mandy. Deze heeft de tijd van haar leven hier. Zij wordt goed verzorgd, krijgt genoeg aandacht van de zorgvragers en het personeel en zij heeft een hele mooie buiten ruimte om in rond te huppelen.

                                                 

1 opmerking:

Week 2

 Hola! Week 2 zit er al weer bijna op en we hebben nog zoveel te ontdekken. Op zaterdag van week 1 hebben wij doorgebracht in het mooie Mala...