Pagina's

maandag 5 september 2022

First days of our Erasmus adventure



Dober dan! 👋

Wij zijn Beau en Manuella. We zitten beide in het laatste half jaar van module 5. Beau heeft gekozen voor de uitstroom richting psychiatrie en Manuella koos daarentegen voor thuiszorg. 

Wij hebben gekozen om het Erasmus avontuur aan te gaan in Slovenië. Het sprak ons erg aan dat wij konden gaan naar de hoofdstad, namelijk Ljubljana. Dit avontuur haalt je uit je comfort zone en wij waren wel toe aan een nieuwe uitdaging. Bovendien waren wij erg nieuwsgierig naar de gezondheidszorg in een ander land.


Zondag, 4 september 2022

Gisteren zijn wij eindelijk aangekomen op onze bestemming in het hostel na 2 dagen vertraging wegens staking van de luchtvaartmaatschappij. De eerste uren zijn wij meteen de stad gaan verkennen met de fiets. Deze kan je hier namelijk huren voor 3 euro voor een volledig jaar. Google maps was hierbij natuurlijk nog onze beste vriend. Na de eerste kennismaking met de stad zijn wij moe maar voldaan teruggekeerd naar ons hostel, klaar voor de volgende dag.

Maandag, 5 september 2022

Vandaag kregen wij de kans om een bezoek te brengen aan de partner school, genaamd Srednja zdravstvena šola Ljubljana. De eerste uren hebben wij kennis gemaakt met onze contactpersoon Maja. Wij hebben een rondleiding in de school gekregen en kregen de ruimte om vragen te stellen over de vele uitstappen die wij willen ondernemen. Ons werd meteen duidelijk dat hier al verschillen aanwezig waren in het onderwijs. De studenten, zowel ook de leerkrachten, moeten namelijk alle praktijklessen in volledig uniform volgen. Hierdoor lopen bijna alle studenten op sloffen rond aangezien dit makkelijk is met het omkleden. Daarnaast werd er verteld dat de studenten keuzevakken hebben, zoals massage of pedicure bij verschillende pathologieën. Maar ook zijn wij mogen binnen kijken bij een les over zorgen aan een baby bij laatstejaars studenten (wassen, voeden, vitale functies, wegen...). Deze studenten waren erg enthousiast om uitleg te geven over deze les en waren erg benieuwd naar de simulaties bij ons op school. Wij hebben natuurlijk verteld over hoe wij dit ervaren en hoe dit verloopt op onze school. Als afsluiter van deze leerrijke dag hebben wij een warme maaltijd gekregen en een handige goodiebag met onder andere een drinkfles van de partnerschool! 

Adijo! 👋













Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Week 2

 Hola! Week 2 zit er al weer bijna op en we hebben nog zoveel te ontdekken. Op zaterdag van week 1 hebben wij doorgebracht in het mooie Mala...