Pagina's

donderdag 8 september 2022

First days in URI-Soča


Dober dan! 👋

De eerste dagen van onze stageplaats zijn aangebroken. Wij mogen stage lopen in het Universitair Revalidatie Centrum in Ljubljana, genaamd URI-Soča. We waren erg benieuwd naar deze stageplaats aangezien wij beide nog geen stage hebben gedaan in een revalidatiecentrum. 

Dinsdag, 6 september 2022

De eerste dag hebben wij een uitgebreide rondleiding gekregen in de gehele instelling. Wij waren erg verrast hoe groot het hier was en welke gespecialiseerde afdelingen er allemaal zijn in de instelling. De IRIS smart home is hetgeen dat ons het meeste is bijgebleven. Dit is een ingerichte ruimte waarin verschillende technologieën aanwezig zijn die de patiënten kunnen helpen bij het zelfstandig wonen aangepast naar hun noden. Hieronder zijn enkele foto's en een video. In de badkamer kunnen de spiegel en wc ingesteld worden op de juiste hoogte van de patiënt. In de keuken is het mogelijk om een roterende keuken te plaatsen, waarin een patiënt met een rolstoel makkelijk alle apparatuur kan gebruiken. Daarnaast is er ook een speciale tafel die twee plateau's heeft verwerkt in het midden. Deze plateau's dienen voor koude of warme maaltijden en kunnen dus ook op temperatuur worden ingesteld. Dit zorgt ervoor dat men zelfstandig kan eten en alles bij de hand is aan de tafel.

Woensdag, 7 september 2022

We zijn eindelijk gestart op onze stageplaats! Manuella staat op afdeling A waar patiënten worden opgenomen voor en met amputaties. Beau staat op afdeling 1 waar patiënten worden behandeld met trauma's gerelateerd aan de hersenen. 

Adijo! 👋



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Week 2

 Hola! Week 2 zit er al weer bijna op en we hebben nog zoveel te ontdekken. Op zaterdag van week 1 hebben wij doorgebracht in het mooie Mala...