Pagina's

dinsdag 13 september 2022

First weekend in Ljubljana

Dober dan! 👋

De eerste stageweek is voorbij gevlogen en het eerste weekend in het mooie Slovenië kan beginnen. Wij vertellen jullie graag wat meer over de activiteiten die wij dit weekend samen hebben ondernomen.

Zaterdag, 10 september 2022

Zaterdagochtend verliep het opstaan beter dan afgelopen dagen. Wij hebben namelijk enkele uurtjes langer kunnen slapen. Op stagedagen gaat onze wekker om 5 uur af en vertrekken wij om 6 uur stipt met de bus naar het revalidatiecentrum. Het weekend zijn wij dan ook goed gestart met een lekker ontbijt in het café Kavarna Rog vlakbij het hostel. Een zekere aanrader! Het weerbericht zat ons echter wel tegen deze dag. Het zou namelijk de gehele namiddag regenachtig weer zijn. Om deze reden besloten wij om deze dag te spenderen in het grootste winkelcentrum van Slovenië met meer dan 500 winkels. Dit winkelcentrum noemt BTC City en bevindt zich in Ljubljana.

Zondag, 11 september 2022

Zondagochtend hebben wij onze sportieve schoenen aangetrokken en zijn wij met de bus richting Bled vertrokken. Bled is een stad dat op 1 uur en 20 minuten met de bus vanuit Ljubljana te bereiken is. Bij aankomst waren wij meteen positief verrast door de mooie omgeving en het grote meer met in het midden een kasteeltje. Om bij dit kasteeltje te geraken hebben wij een bootje met peddels gehuurd. Dit plan was toch moeilijker dan verwacht doordat wij beide nog nooit peddels in onze handen hebben gehad. Door ons doorzettingsvermogen hebben wij alsnog ons doel bereikt. Na deze sportieve activiteit hebben wij een wandeling gemaakt naar het grote kasteel van Bled dat zich op de top van een rots bevindt van 130 meter hoog. Na deze steile wandeling hebben wij onszelf getrakteerd op een specialiteit van Slovenië: de Crèmeschnitte. Dit was heerlijk! Deze zonnige dag hebben wij afgesloten met een plons in het meer van Bled. 


Maandag, 12 september 2022

Maandagochtend trokken wij ons stage-uniform weer aan om aan de tweede week te beginnen. Deze keer lopen wij mee op een andere afdeling in het revalidatiecentrum. Manuella staat op afdeling C met patiënten met reuma, verschillende soorten trauma en neurologische aandoeningen. Beau staat op afdeling B oftewel de revalidatie afdeling voor kinderen tot 16 jaar. In de volgende blog vertellen wij jullie meer over onze afdelingen.

Adijo! 👋

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Week 2

 Hola! Week 2 zit er al weer bijna op en we hebben nog zoveel te ontdekken. Op zaterdag van week 1 hebben wij doorgebracht in het mooie Mala...