Pagina's

zaterdag 10 september 2022

Selkämeri National Park


 Vandaag zijn wij naar Selkämerie National park geweest. We hebben hierbij kunnen genieten van prachtige uitzichten en verschillende dieren. 

Nationaal park Selkämeri  is een nationaal park in Varsinais-Suomi en Satakunta in Finland. Het park werd opgericht in 2011 en is 913 vierkante kilometer groot. Het strekt zich uit langs een kuststrook van 160 km lang tussen Kustavi en Merikarvia. Het landschap bestaat voor 98% uit zee, water en eilandjes. In het park leeft onder andere grijze zeehond en aalscholver.



We zijn eerst een busticket gaan kopen. Toen de bus ons kwam ophalen moesten we ongeveer een 20-25min blijven zitten tot Leivonmäki. Hierna moesten we afstappen en hebben we ongeveer nog één kilometer moeten wandelen totdat we aan het park waren. Op de foto hieronder kan je het beginpunt zien van de wandeling doorheen het mooie natuurgebied. 



Toen we eindelijk aankwamen konden we het pad volgen doorheen het bos. Zo zijn we verschillende dieren tegengekomen zoals; eekhoorntjes, vogels, insecten en nog vele andere. Hierboven zien jullie een foto van een eekhoorntje die een boom beklimt. Kei schattig ;)

We hebben ook kunnen genieten van prachtige natuurlandschappen, waar we jullie ook graag wat foto's van willen laten zien :) !








In totaal hebben we ongeveer een 13kilometer gewandeld in het bos. Uiteindelijk hebben we bus terug gepakt naar huis en zijn we daarna iets gaan eten bij de Burger King. 


Ystävällisin terveisin
Jelle & Fien :)



1 opmerking:

Week 2

 Hola! Week 2 zit er al weer bijna op en we hebben nog zoveel te ontdekken. Op zaterdag van week 1 hebben wij doorgebracht in het mooie Mala...