Pagina's

zondag 18 september 2022

Welkom in Tampere

Tampere is een Finse stad en is op twee na de grootste gemeente in Finland in termen van de bevolking en het op één na grootste stedelijke gebied in Finland. Tampere telt zo'n ongeveer 245 000 mensen. Het behoort tot de historische provincie Satakunta, pas vanaf de jaren 50 begonnen Tampere en hun omgeving zich te vestigen als de provincie Pirkanmaa, waar het tot op het heden nog altijd bij hoort. 

Tampere is een stad van cultuur en sport. Het bevat veel musea's en tentoonstellingen. Bovendien was er ook een pretpark te bezoeken, SarkanniemiHet pretpark is te zien op de foto hieronder. Spijtig genoeg was het park gesloten, waardoor we het niet zijn kunnen bezoeken.


Bovendien staat Tampere ook bekend vanwege zijn sport. Zoals in België voetbal erg populair is, is hier in Finland ijshockey populair. De ijshockey ploeg van Tampere word Ilves genoemd. Ilves is maar liefst 17x kampioen geworden in Finland. 


We zijn als eerste naar Pyynik gegaan. Pyynik is feitelijk een donutcafé, maar bestaat hierbij ook uit een uitkijktoren die maar liefst 26meter hoog en ligt 152 meter boven de zeespiegel. We zijn hierbij samen in de uitkijktoren gegaan om te genieten van het prachtige uitzicht op Tampere. 

Hier zijn jullie een foto van de uitkijktoren.










Hier zijn jullie een filmpje van het uitzicht bovenop de uitkijktoren. We zien Tampere en prachtige natuurlandschappen.

Nadat we bij de uitkijktoren zijn vertrokken, zijn we richting het centrum gegaan. Zoals ik al had vermeld is Tampere een stad van zowel sport als cultuur. We zijn hierbij dan uiteraard ook een beetje cultuur gaan snuiven in de stad. 
Zo hebben we de kathedraal van Tampere bezocht. De kathedraal werd gebouwd tussen 1902 en 1907. De kerk en haar kunstwerken vertegenwoordigen de nationale romantische stijl.
Hier zien jullie een filmpje van het interieur van de kerk.
Om de dag af te sluiten zijn we dan een drankje gaan doen in Hotel Torni. Op de 25ste verdieping van het hotel bevind zich Moro Sky Bar, hierbij hebben we de gelegenheid genomen om in deze bar een drankje te consumeren. Met als uitzicht...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Week 2

 Hola! Week 2 zit er al weer bijna op en we hebben nog zoveel te ontdekken. Op zaterdag van week 1 hebben wij doorgebracht in het mooie Mala...