Pagina's

zaterdag 1 oktober 2022

Last days of the internship

Dober dan! 👋

Onze laatste dagen in Ljubljana zijn aangebroken. Dit betekent ook dat dit onze laatste blog zal zijn waarin wij jullie meer vertellen over wat wij de laatste dagen hebben ondernomen en hoe wij dit avontuur ervaren hebben. In de laatste blog zullen wij ook nog iets vertellen over onze verblijfplaats aangezien dit nog niet aan bod is gekomen.

Laatste dagen

Onze laatste stagedag hebben wij een 12-uur dienst meegelopen met onze mentor waarin wij nog verschillende verpleegtechnische handelingen hebben mogen uitvoeren. Wij hebben ook een rondleiding gekregen in de ruimte waar de protheses worden gemaakt van de patiënten met een amputatie en in de snoezelruimte waar de psychologen komen met de kinderen om ze tot rust te brengen in een prikkelarme ruimte. Dit was een fijne afsluiter aangezien wij afscheid hebben kunnen nemen van zowel de werknemers als alle patiënten die wij verzorgd hebben de afgelopen weken. Wij zijn namelijk met de dokter meegelopen met de avondronde waarbij de dokter alle kamers op iedere afdeling afloopt om de toestand te bevragen van de patiënt en om iedereen een goedenacht te wensen oftewel lahko noč in het Sloveens. Daarnaast hebben wij ook afscheid genomen van Maja, onze contactpersoon van de school in Slovenië. 

Onze laatste dagen hebben wij natuurlijk nog een laatste keer rondgeslenterd in het mooie centrum en het park. Wij zullen het hier zeker missen!

Verblijfplaats

De afgelopen 4 weken zijn wij verbleven in een hostel. Dit hostel was op 10 minuten van het centrum en 20 minuten van onze stageplaats gelegen. Dit was voor ons beide een nieuwe ervaring aangezien wij nooit eerder in een hostel zijn verbleven. Wij hebben samen gezellig op een tweepersoonskamer gelegen. De badkamer en keuken hebben wij gedeeld met de andere studenten die hier verbleven. 

Ervaring

Wij hebben deze periode als een fijne stage ervaren. In de eerste dagen merkten wij wel dat vele werknemers niet zo goed Engels spraken. Gelukkig deden zij heel erg hun best voor ons en Google Translate kwam hierbij ook goed van pas. Wij hebben veel bijgeleerd over hoe de revalidatie verloopt bij verschillende pathologieën en hoe het verpleegkundig beroep hier vorm krijgt. Dit was een hele ervaring voor ons die wij ons hele leven met ons zullen meenemen. We hebben er van GENOTEN en we keren zeker nog eens terug! 😌

Volg zeker de blog van de volgende studenten in Ljubljana! 😊

Adijo! 👋

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Week 3 Spanje

 Hola! Afgelopen week zijn wij op ontdekking gegaan in de omgeving. Zo hebben we heel wat leuke plaatsen en evenementen ontdekt. Als eerst z...