Pagina's

vrijdag 14 oktober 2022

Week 2 Ljubjana, Slovenië

Na veel te zoeken, toch een weg gevonden

Po dolgem iskanju sem našel pot


Onze 2 de week hier in Slovenië verloopt wel heel goed. Deze week kwamen onze lieve leerkrachten op bezoek. En zijn wij ondertussen ook veranderd van de afdeling. Kevin op afdeling A en Jolien op afdeling C. Onze voortgangers Manuela en Beau hebben deze afdelingen al zo goed mogelijk beschreven, dat het voor ons moeilijk maakt hier nog meer aan toe te voegen. Maar we wij kunnen dit zeker beamen. Het is heel erg mooi om te zien, dat de personeelsleden erg hun best doen om ons iets bij te leren en hier heel open voor staan, want het is zeker niet makkelijk in een andere taal. 

Deze week kregen Kevin en ik de kans om een uro-dynamisch onderzoek mee te volgen met dokter Anna, hier hebben wij een zeer goede uitleg van gekregen wat dit onderzoek net doet. Hier was ook een verpleger Peter aanwezig waar wij mij mee hebben mogen assisteren met het plaatsten van de bekabeling. 


Samen met dokter Anna, algemene revalidatie




Deze week gingen wij ook op studiebezoek naar het Franja hospital.
Dit was een geheim ziekenhuis uit de 2 de wereldoorlog. Hier werden gewonde soldaten behandeld en verzorgd. Niemand mocht weten waar deze locatie lag in de oorlog uit schrik dat ze hun aanvielen of bombardeerden. De gewonden werden zelfs geblind doekt gedragen en werden gedesoriënteerd zodat zij ook niet wisten waar ze zaten. Dit om alle veiligheid. 

Hier boven een voorbeeld hoe ze werden gedragen :-)



De kamers in het Franja hospital 








 
Dit was heel erg interessant om te zien en te lezen hoe het er vroeger aan toe ging. 


Vrije Tijd

Prosti čas

📍Tolmin



📍Fietsen 😀



📍Tolmin



📍Mooie zonsondergang in Piran



1 opmerking:

Week 3 Spanje

 Hola! Afgelopen week zijn wij op ontdekking gegaan in de omgeving. Zo hebben we heel wat leuke plaatsen en evenementen ontdekt. Als eerst z...