Pagina's

zondag 23 oktober 2022

Week 3 - Ljubljana, Slovenië

 

Uri Soča, van binnen naar buiten
Uri Soča, od znotraj navzven


Onze derde week, 3/4 voorbij van ons avontuur. Aangezien onze week toch al wat drukker is dan gewoonlijk, hebben we niet zo veel vrijheid gehad. We kregen veel rondleidingen in onze stageplaats. Zo zagen we de afdelingen Constructie protheses/ortheses, de Mediatester, Hydrotherapie, Kinetherapie en Ergotherapie. Onderstaand enkele foto`s ter verduidelijking. We zagen dus hoe ze protheses en ortheses maakten, en voor even leek het alsof ze 100 jaren voorliepen op dit. Hier mochten we jammer genoeg geen enkele foto maken, omdat ze dachten dat wij spionnen voor de Belgische industrie waren :) De Mediatester is een virtuele test op reactie- en denksnelheid. Hydrotherapie is therapie uitgevoerd in water. Door het water zijn je ledematen gewichtloos en dus ook pijnloos. We hebben dus over een privaat zwembad, waar deze therapie plaatsvindt.

Jolien kreeg de kans om deze week haar tijd te spenderen op de afdeling Hersenaandoeningen, terwijl Kevin dit mocht op Spinale aandoeningen. We zagen hoe de mensen terug moesten leren stappen, omdat ze moeite hadden met evenwicht, zetten van eerste stappen, ... 

Onze vrijdag hebben we opgegeven voor NOG meer aanwezig te zijn op stage... Wat een strevers seg :) Wij begonnen onze shift om 07u00 en eindigde deze om 19u00, een 12u durende shift dus, dat zou bij ons in België niet waar zijn. 









-- Fun facts about Uri Soča --
Het gebouw werd opgericht en opgestart in1989. De hoofdverpleegkundige heet Viki Kotar en is heel vriendelijk voor alles en iedereen, hij heeft een zeer wijde en inspirerende visie. De campus telt zes verschillende afdelingen, gevuld met een heleboel verpleegkundigen. Er is ook een intern ziekenhuis, tandarts, wetenschappelijke laboratorie, apotheek,... aanwezig.



''Hmm, vrije tijd deze week?..''
''hmmm, prosti čas ta teden?...''


Fijne wandeling, maar.. Regen, regen en nog eens regen!



Deze week, de voorlaatste, hebben we onze vrije tijd vooral in het centrum doorgebracht. Geen boeiende foto's gemaakt, maar je kan je er wel iets bij voorstellen :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Week 3 Spanje

 Hola! Afgelopen week zijn wij op ontdekking gegaan in de omgeving. Zo hebben we heel wat leuke plaatsen en evenementen ontdekt. Als eerst z...