Pagina's

donderdag 27 april 2023

Onze eerste dagen

 

Laba diena




Maandag 24 april zouden we normaal een rondleiding krijgen op de universiteit, dit is niet kunnen doorgaan omwille van een technisch defect. Hierdoor hadden we dus een extra dag vrij en zijn we een leuke uitstap gaan doen naar Riga. We zijn de stad gaan ontdekken en hebben ook wat winkels en de centrale markt bezocht. Riga is een zeer grote en drukke stad waardoor je dus niet overal te voet kan geraken, wij hebben dan de BOLT app gebruikt waarbij je met een app op voorhand een taxi kan kiezen en betalen voor een lage prijs, wanneer je de taxi bestelt via de app is deze er al binnen de 5 minuten waardoor wij overal snel konden geraken. 





Dinsdag 25 april hebben we samen met onze begeleidster van de universiteit de bus genomen naar het revalidatiecentrum waar we de eerste twee weken stage gaan doen. We staan samen op de afdeling algemene revalidatie waarbij de patiënten minimum 2 weken verblijven. Bij aankomst hebben we kennis gemaakt met het diensthoofd en hebben we samen in een vergaderzaal gezeten waarbij ze een korte presentatie voorzien hadden voor ons (in het Engels). We hebben een rondleiding gekregen van onze begeleidster en kennis gemaakt met de verschillende afdelingen en therapieën die de patiënten kunnen volgen. Daarna zijn we terug met de bus naar de universiteit gegaan en hebben we nog een rondleiding gekregen waarbij we verschillende andere studenten ontmoet hebben die een opleiding volgen in de universiteit zoals bijvoorbeeld medische masseur, dermatologie. Hierna hebben we nog een leuke strandwandeling gemaakt en zijn we vroeg ons bed ingegaan zodat we zeker uitgerust waren voor onze eerste stagedag.


Woensdag 26 april: Met toch wel wat zenuwen en spanningen begonnen we aan onze eerste stagedag. We werden heel vriendelijk onthaald door het personeel van de afdeling. We kregen uitleg over de afdeling van een assistent verpleegkundige, bij ons in België is dit gelijk aan een zorgkundige. Daarna mochten we zelf op ontdekking gaan en het gebouw verkennen. We zijn gaan kijken bij het zwembad, dit wordt gebruikt als onderdeel van de revalidatie voor patiënten die bijvoorbeeld verlamd zijn geraakt door een auto ongeval of patiënten met geamputeerde ledematen. Langs het zwembad zijn er een paar tilliften zodat ook deze patiënten  gebruik kunnen maken van het zwembad. Het zwembad is gevuld met mineraalwater, dit is helend en genezend voor de huid. 


Daarna zijn we samen met de dokter op ronde gegaan, de dokter heeft ons uitleg gegeven over laser therapie en shockwave therapie, dit krijgen de patiënten voor een sneller en beter herstel. De lasertherapie maakt fysiotherapie effectiever, zorgt voor een sneller herstel en directe verlichting van pijn door het versterkt licht van de laser. Daarna hebben we dit zelf mogen doen bij enkele patiënten. De shockwave therapie is een behandeling voor chronische spier en peesklachten. Door middel van geluidsgolven verbeteren ze de bloedsomloop en stofwisseling in het blessuregebied, waardoor de pijn afneemt. 

Wij zijn blij dat we goed gestart zijn en dat ze ons hier heel goed hebben ontvangen, we kijken er naar uit om nog meer ervaringen op te doen en om dit te delen met jullie.






Sveicieni

Gitte en Lauren








Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Week 3 Ljubljana

 Dobrodošli nazaj na naš blog! Deze week zijn we van stageafdeling gewisseld, wat ons beiden een beter inzicht geeft in hoe URI Soca werkt. ...