Pagina's

donderdag 4 mei 2023

 Dober dan!😊

Wij gaan jullie mee nemen naar onze 2de week


Wij hebben deze week heel veel mogen doen en we hebben nog meer verschillen ontdekt op stage. Wij mogen alle verpleegkundige handelingen uitvoeren, alleen is het soms even wennen.


Ze dragen namelijk voor heel veel dingen steriele handschoenen, bijvoorbeeld: een katheter dopje vervangen, de zak van de blaassonde vervangen, meatus toilet, ... Wij hebben ook een blaassonde mogen inbrengen, maar alleen bij een vrouw. In het revalidatiecentrum mogen namelijk alleen dokters een blaassonde inbrengen bij een man. Waarom? Omdat de man een vergrote prostaat kan hebben, waardoor het risico op schade groter kan zijn. 

Wij hebben gemerkt dat ze heel steriel willen werken. Ze gebruiken ook afsluitdopjes waarin desinfectiemiddel in zit. Ook zit er in de plakkers van een picc-katheter een laagje ontsmettingsmiddel. Dit is een hele goede manier om bacteriën te vermijden.  Ze ontsmetten alles 3 keer met ontsmettingsdoekjes en ontsmetten heel goed de handen, voor, tijdens en na de zorgen. Dit hoort natuurlijk overal, maar het valt wel heel erg op in het revalidatiecentrum.

Wij hoeven de patiënten niet te wassen, maar wij hebben wel wat rondgekeken en wat vragen gesteld. Ze hebben een douche bed, super handig voor de patiënten die bedlegerig zijn!

Natuurlijk hebben wij ook weer hele leuke dingen gedaan! Het weer is Ljubljana is heel wisselvallig, maar toch is er altijd wel iets leuks te ontdekken.

Maandag 01/05/2023

Wij zijn door de stad gelopen omdat wij opzoek waren naar een echt Sloveens gerecht. Wij hebben eens super gezellig restaurantje gevonden waar wij de speciale gerechten konden proeven. 


Lekker eten!

De eerste twee bovenste gerechten waren het hoofdgerecht. De eerste foto heet Struklji, dit is gemaakt uit deeg met een speciale vulling. Een echte aanrader!👍De tweede foto was namelijk een Sloveens worst met een speciale aardappel puree en zuurkool. De worst had een beetje de smaak van rookworst maar deze was ook heel lekker. We hebben ook genoten van ons dessertje. De deegrollen kwamen weer terug met een ander lekker smaakje en het kleine cakeje heet Potica.   






Woensdag 03/05/2023
Woensdag zijn wij naar de shopping mall BTC gegaan. Dit is een super grootte shopping, niet 1 maar meerdere bij elkaar. Wij hebben daar wat rond gewandeld maar hebben zeker de helft nog niet gezien. Maar shoppen zullen wij wel nog doen😇





Donderdag 04/05/2023
Wij zijn na onze stage dag naar de zoo in Ljubljana gegaan. Wat een leuke ervaring, het weer zat goed mee en het was erg rustig in het park. Wij konden heel dichtbij de dieren komen en hebben ook leuke foto's kunnen maken.
 Er waren heel veel verschillende dieren en een heel mooi bos om doorheen te wandelen.                      🐵🐷🐺🐻🐼🐾🐽🐟🐃🐅🐆🐍🐏🐐🐑🐒🐖🐗🐘



Ook hebben we een leuke foto als aandenken mee genomen.❤






Wij hebben het heel erg naar ons zin gehad! Op het filmpje is nog een grappig aapje te zien. Jullie horen snel nog iets van ons!

Adijo!













Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Week 3 Spanje

 Hola! Afgelopen week zijn wij op ontdekking gegaan in de omgeving. Zo hebben we heel wat leuke plaatsen en evenementen ontdekt. Als eerst z...