Pagina's

donderdag 28 maart 2024

Onze voorlaatste week

We mochten onze leerkrachten woensdag verwelkomen. We bezochten samen het stadje Sigulda waar we een mooie maar stevige wandeling maakten.



De dag erna zijn we naar het KGB museum geweest, het vroegere hoofdkwartier van de Sovjet-Unie van 1940 - 1941 en van 1944 tot 1991.



En nadien hebben we nog een marktje bezocht en we hebben afgesloten met een lekkere pizza. Het was een gezellig weekend waarin we educatief ondersteund werden, vele gesprekken over de leerinhouden gecombineerd met recreatieve zaken. 

Op de laatste dag van het bezoek kregen we ook een rondleiding op de school waar we verblijven. Dit was heel interessant om te weten wat er nu in het gebouw schuilde. We mochten de vele lokalen van de leerlingen ontdekken en zien hoe het hier in Letland aan toe gaat. Ook hebben ze binnen deze school verschillende simulatiepoppen en lokalen. Zo was er ook een Poep om de IM op te oefenen, als het lampje rood was zat je fout als het groen was had je een juiste plaatsbepaling gedaan. Dit was heel interessant om te zien. Er worden ook schoonheidsopleidingen gegeven op deze school, voor een klein bedrag kan je zelf gaan als simulant. Ook is er een medische pedicuren, hun hebben een vast cliënteel dat na daar komt voor de studenten. De cliënten moeten dan enkel het gebruikte materiaal betalen. Andere opleidingen zijn, radiologie, dokters assistent, microbiologie, kine.... Zo vertelde ze ons ook dat er hier in Letland in een ambulance geen verpleegkundige zit, dit doen de doktersassistenten. Wel hebben ze nog een aparte reanimatie wagen (MUG) voor de arts zelf.



Ook hebben de leerkrachten een bezoek gebracht aan onze stageplekken, we gaven hen hier een rondleiding en vertelden hoe het met ons gaat. Ze konden dan ook eens met onze begeleiding praten op stage. Daarnaast is onze stageplaats ook gewisseld. Bo naar het rusthuis in Riga en Jona naar het revalidatiecentrum in Vaivari. Dit was wel weer even aanpassen. Zowel voor het vervoer als voor de stageplek zelf. Wij hadden het gevoel dat de stageplekken het moeilijk hadden met de omschakeling na 2 weken. Ondertussen zijn we wel al terug gewend. Het weer is hier ook al veel beter en minder koud, zo hebben we al kunnen genieten van veel strandwandelingen in de zon na onze stage.

Bij het volgen van het wisselen van een suprapubische katheter viel het me op dat ze de ballon vulde met NaCl. Op school hebben we het anders geleerd, wij moeten deze vullen met Aqua. wel werd het door de arts gedaan.


Volgende week gaan we al onze laatste week in, de tijd is echt super snel gegaan. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Week 1 Ljubljana

 Dobro Jutro vsem! Gedurende de eerste week hier in Slovenië hebben we de stad al goed kunnen verkennen. Maar er was natuurlijk ook werk aan...