Pagina's

maandag 8 april 2024


Week 4


Het zit er bijna op, We hebben afscheid genomen van de stageplaats, na 4 weken voelden we ons hier echt thuis.

We hebben de laatste week elke dag een gang voor ons rekening genomen en deze volledig afgewerkt.

Ze waren heel blij met de hulp die ze van ons hadden en stelde zelf voor dat we onze familie maar naar hier moesten halen en hier te blijven werken.

De laatste dag hebben we nog geholpen met de zogeheten sauna dag (zweten verzekerd). Daarop gaan de helft van de bewoners in de sauna en in de douche. 

Dit is natuurlijk een must voor de Finnen.


 We zijn deze week ook terug naar de school geweest om daar een simulatie bij te wonen in het Fins.

Hier doen ze wekelijks simulaties in de klassen en 1 x per maand ongeveer in het groot in de Aula. 2 leerlingen zijn in het simulatie lokaal en doen de simulatie.

De rest van de leerlingen volgen via video de simulatie in de aula samen met 100den online volgers van andere scholen, we hadden zelfs een klas van Zwitserland dat meevolgde

De simulatie gebeurt hier niet met een pop maar de leerkracht die vol overtuiging de patiënt speelt met pruik, bloemenpruik en namaakwonde op haar been

met google translate in de aanslag hebben we zo goed mogelijk gevolgd.

Maar goed ook, want na de simulatie moesten de leerlingen in groep gaan zitten om te bespreken wat er goed was gegaan op verpleegtechnisch vlak, EBN en ergonomisch werken.

Ook ons vroegen ze in de aula wat we hadden geobserveerd. Ze hadden gedacht dat we er niets van verstaan hadden, maar toen we zeiden dat ze gevallen was door orthostatische hypotensie, en een pacemaker had, de verpleegkundige de patiënt goed had laten rechtstaan met haar eigen kracht door eerst op de knieën te gaan zitten en een goede omschrijving van de situatie had gedaan volgens ISBARR naar de arts.

Ze waren heel verbaasd dat we zo veel hadden kunnen opsteken van deze simulatie in het Fins.

Kortom, het was zeer leerrijk om dit mee te volgen.

 

Kiitos SATAEDU






Dan hebben we het een beetje gezien in Pori, en zijn we naar Tampere getrokken.

Wat een leuke stad, 38000 stappen zegt genoeg.

Van een uitkijktoren met zicht over de stad heeft Niels zijn hoogtevrees een beetje overwonnen. Tot een underground bar letterlijk onder de tramsporen waar het daverde als er eentje passeerde.

De zon scheen en het leek een mooie dag te worden tot het een beetje begon te sneeuwen en dat beetje eindigde in 15cm.

We moesten nog de trein naar Helsinki nemen waar er nog meer sneeuw lag. Met de valiezen bergop door de sneeuw was geen pretje. 

Maar we hebben er een mooie dag van gemaakt. Dat de Finnen gewend zijn aan wat sneeuw is duidelijk. De volgende dag was iedere straat en voetpad in heel de stad sneeuwvrij gemaakt. 

Natuurlijk nog wat geshopt en wat bezienswaardigheden bezocht en afgesloten bij de plaatselijke wok.

Nuja Josse kon niet naar huis gaan zonder een metal optreden gezien te hebben in Finland, dus naar een plaatselijke bar waar een band ging beginnen.

Verschrikkelijk was het 9 minuten volgehouden en toen maar braaf gaan slapen om s morgens de trein te nemen richting luchthaven.

Dit was ons Fins avontuur, 


Näkemiin ja kiitos seuraavaan kertaan​!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Week 2

 Hola! Week 2 zit er al weer bijna op en we hebben nog zoveel te ontdekken. Op zaterdag van week 1 hebben wij doorgebracht in het mooie Mala...