Pagina's

dinsdag 7 mei 2024

Week 2 Ljubljana

Dober dan vsem!

We zijn nu al een week verder in ons avontuur in Slovenië en hebben al genoten van uitstapen naar de zoo en prachtige wandelingen.



En laten we de vrijdagse foodmarkt niet vergeten! Een bruisende smeltkroes van lokale lekkernijen en gerechten van over de hele wereld, rechtstreeks van de keukens van lokale restaurants. Het is een ware culinaire ontdekkingsreis die we niet willen missen!



Deze week op stage hebben we geleerd over het revalidatieproces na een amputatie. Patiënten krijgen een tijdelijke prothese tot hun stomp volledig is genezen.


Buiten hebben we ook een speciale tuin waar patiënten kunnen oefenen met wandelen op verschillende ondergronden. Dit helpt hen om zich beter voor te bereiden op alledaagse activiteiten en uitdagingen.


Omdat er geen lab op de campus is, wordt voor het bepalen van zaken zoals INR, CRP en een deels complet gebruikgemaakt van een capillaire test. Dit is eigenlijk vergelijkbaar met hoe men bloedglucose meet. Op deze manier kunnen de resultaten sneller aan de arts worden getoond, wat zorgt voor een efficiëntere aanpak.



In het verloop van de week kregen we bezoek van meneer Vandooren. Samen met hem zijn we een dag naar Piran aan de kust gegaan. Onderweg maakten we een tussenstop om de grotten van Škocjan te verkennen.




In het weekend zijn we naar het meer van Bled geweest, waar we natuurlijk de beroemde Bled cream cake moesten proberen. En geloof me, één hap was niet genoeg!



Wist je dat je niet perfect Engels hoeft te kunnen spreken? Mensen zullen vaak meer moeite doen om met je te praten als ze zien dat je probeert, zelfs als je de taal niet helemaal beheerst. Dus wees niet bang om te communiceren - jouw inzet wordt gewaardeerd!

Do naslednjega tedna!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Week 4 Spanje - laatste loodjes

Hola! los ultimos dias en españa, oftewel de laatste dagen hier in Spanje. Het laatste weekend hebben wij een pittige planning gehad, maar a...