Pagina's

dinsdag 17 september 2024

Letland 17/09/2024

Labdien, 

Vandaag hebben we op stage meer geleerd over de kleuren van de uniformen. De hoofdverpleegkundigen hebben een paarse schort aan. De verpleegkundigen dragen een roze schort. De hulpverpleegkundigen dragen een blauwe schort en de dokter draagt een witte schort. 

Fysiotherapeuten, ergotherapeuten en kinesisten dragen allemaal blauwe uniformen. 

In Letland heeft duidelijk iedereen zijn/haar taak. Er is ook een verschil hier in de beoordeling van pijn. De pijn wordt beoordeeld door de fysiotherapeuten en niet door de verpleegkundigen. De verpleegkundigen geven wel de medicatie. 

We hebben wel al gemerkt dat ze in Letland minder voorzichtig met de mensen omgaan. De zorgvragers moeten zelf lopen en hun plan trekken. Dit wordt ook aan ons gemeld door de familie als we ons klaarhouden voor in de buurt te staan bij valrisico, dan wuift de familie ons weg. De zorgvrager moet dit zelf kunnen. 

Nu merken we wel dat daardoor hospitalisatiesyndroom hier amper voorkomt. De zorgvragers willen ook alles zelf doen en zo snel mogelijk naar huis. Ze gaan ook snel vooruit in hun revalidatietraject. Een zorgvrager is maximum 2 weken hier. Bij opname van een zorgvrager wordt al direct een ontslagdatum genoteerd. 

Paldies voor het lezen! 

Silvy en Lindsay

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Letland 18/09/2024

Sveiki, We zijn deze ochtend naar onze stageplaats gegaan en hebben weer heel wat bijgeleerd! Vandaag kregen we extra uitleg over de Bioptro...