Pagina's

zaterdag 28 september 2024

Letland 28/09/2024




Hallo iedereen,

Deze week vond de Internationale Erasmusweek plaats in Letland, waar we de eer hadden om samen met zo’n 80 studenten en docenten uit heel Europa deel te nemen. Het evenement stond in het teken van netwerken, deelnemen aan boeiende workshops en het ontdekken van de universiteit via rondleidingen.
Zo hadden we ook logement van een moeder en dochter vanuit Bulgarije.

Maar er was meer: op dinsdag arriveerden ook onze eigen docenten / stagebegeleiders. Samen met hen hebben we een geweldige tijd beleefd. Ze brachten een bezoek aan ons verblijf, dat uiteraard met hun kritische blik werd geïnspecteerd – en gelukkig goedgekeurd! Daarna hebben we hen trots onze buurt laten zien en de avond afgesloten met een gezellig diner.

Een hoogtepunt van de week was het bezoek aan onze stageplek in Vaivari, waar we samen met onze docenten nogmaals een uitgebreide rondleiding kregen, compleet met gedetailleerde toelichting over het werk dat we daar deden de voorbije 2 weken.

Donderdag stond volledig in het teken van activiteiten op de school waar we verblijven. We begonnen de dag met een indrukwekkende lezing van een organisatie die zich inzet om de laatste wensen van palliatieve patiënten te vervullen. Vervolgens genoten we samen van een heerlijke lunch en in de namiddag zijn we gaan kijken naar een ontspannende massageworkshop, verzorgd door een expert van de school.

Vrijdag was weer een drukke dag. Samen met onze docenten bezochten we het Paul Stradins universitair ziekenhuis, waar we momenteel stage lopen. We gaven hen een rondleiding door de afdeling Urologie en lieten zien waar we dagelijks mee bezig zijn. In de avond sloten we de dag af met een leerbegeleiding en genoten we van een laatste gezamenlijk diner.

Het was ontzettend waardevol om onze docenten hier te hebben, al was het maar voor een korte periode. Het gaf ons de kans om even ons hart te luchten en – misschien nog wel het fijnst van alles – weer eens Nederlands te spreken tegen anderen. Dat klinkt misschien als iets kleins, maar na vier weken waarin we alleen Engels praten, was dit een welkome verademing. Tijdens deze momenten leer je je docenten op een heel andere manier kennen. Je hebt de kans om met hen in gesprek te gaan over onderwerpen die je normaal niet zo snel op school zou bespreken.

Het een bijzondere en onvergetelijke week, die we niet snel zullen vergeten. Dank jullie wel! ❤️












Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Letland 28/09/2024

Hallo iedereen, Deze week vond de Internationale Erasmusweek plaats in Letland, waar we de eer hadden om samen met zo’n 80 studenten en doce...