Pagina's

dinsdag 24 september 2024

Letland 24/09/2024

Sveiki,

Vandaag zijn erin gevlogen op onze nieuwe stageplaats in het universitair ziekenhuis in Riga. We mochten al redelijk veel verpleegtechnische taken op ons nemen zoals medicatie geven, infuustherapie en pm nemen.
Het is natuurlijk een uitdaging om dat te doen in een andere taal want Engels praten is voor onze Letse collega's toch moeilijk. Hier spreken ze ook weer overwegend Let's of Russisch. 
Ondertussen is onze vocabulaire al wat uitgebreider en kunnen we het Lets van het Russisch onderscheiden. En met de vertaaltools en de nodige gebarentaal lukt het wel om de basiscommunicatie te doen met collega's en zorgvragers.

Na onze stage zijn onze leerkrachten/stagebegeleiders geland in Riga en hebben zij zich geïnstalleerd in het mooie Majori. Namiddag zijn ze bij ons aangekomen aan het station en zijn we samen naar het strand gegaan. (Zie foto) Daarna zijn we wat lekkers gaan eten en hebben we hun rondgeleid op ons verblijf. En ondertussen hebben we al een stukje van ons avontuur hier met hen kunnen deley. 

Het was dus een goed gevulde dag met veel nieuwe kennis en weer een fijne ervaring erbij met mevrouw Vanreyten en mevrouw Renette. Dank jullie wel. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Letland 28/09/2024

Hallo iedereen, Deze week vond de Internationale Erasmusweek plaats in Letland, waar we de eer hadden om samen met zo’n 80 studenten en doce...