Pagina's

vrijdag 8 oktober 2021

De eerste dag stage!

 Whoop whoop, D-day! 


Op onze eerste dag zijn we met de bus vertrokken naar onze stage plaats.  Het station is gelegen vlakbij onze Hostel. Na 20 min kwamen we aan op de stageplaats. Het was belangrijk om te experimenteren met de bus mits we nog konden rekenen op de service van onze Private Drivers.  We moesten maar eens de verkeerde bus nemen! We werden vriendelijk ontvangen en we kregen uniformen van Hoivatar zelf. 



Ze hebben gekozen voor de kleur rood als uniform. Dit heeft een betekenis. Bij het ouder worden, wordt het oogwit wat geliger bij de zorgvrager. Dit betekent dat we kleuren met een langere golflengte (bv. rood) beter zien dan kleuren met een kortere golflengte (bv. blauw). Dit wordt versterkt door dementie. Om iets dus extra zichtbaar te maken voor iemand met dementie is het verstandig om een kleur als rood, oranje of geel mee te geven.  Idealiter zouden deze kleuren dan gecombineerd moeten worden met contrastkleuren om er voor te zorgen dat de kleur die met name gezien moet worden er echt uitspringt.


Maar zeg nu zelf, het ziet er niet slecht uit! Of ligt het aan ons :-) 




Deze dag ging vooral om de mensen en de collega's te leren kennen die verblijven en werken in Hoivatar.  De bewoners waren enthousiast om ons te leren kennen. We waren verbaast dat er een paar oudere zorgvragers waren die de Engelse taal beheersten. Ze waren dan ook gemotiveerd om een gesprekje te voeren. We hebben onze ogen de kost gegeven zodat we een idee konden creëren hoe de zorg hier in Finland aan toe gaat. 


De dag ging vlot voorbij... 

Nadat we klaar waren met werken waren we zeer enthousiast om te gaan zwemmen!!! 

Zie volgende blog! 







Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Week 3 Spanje

 Hola! Afgelopen week zijn wij op ontdekking gegaan in de omgeving. Zo hebben we heel wat leuke plaatsen en evenementen ontdekt. Als eerst z...