Pagina's

donderdag 7 oktober 2021

The Big Tour (2)

Onze stageplaats!


We hebben het geluk om in Hoivatar stage te lopen. Hoivatar is een zorghotel dat in het najaar van 2020 is geopend en een 24-uursservice biedt in de buurt van Pori in Ulvila. Het is een moderne, hoogwaardig en comfortabele complex dat zorgt voor... 

  • Postoperatieve herstel / revalidatietijd
  • Voor de vrijetijdszorg en bescherming van de verzorger
  • Voor moeiteloos wonen tijdens de verbouwing van je eigen appartement
  • Voor een zorgeloze en veilige vakantie voor senioren

We hebben een rondleiding gekregen van het pand. Het was duidelijk te zien aan de collega's dat ze nieuwsgierig waren. Gegiechel en kleine spurtjes waren duidelijk op te merken in de gangen. We konden de nodige vragen stellen maar we waren eigenlijk te enthousiast om zo snel mogelijk te starten en alles zelf te ontdekken en te beleven. 





Na de rondleiding zijn we een busabonnement gaan halen zodat we een maand kunnen rond toeren. We betaalden 62,00 euro voor een maand en later hebben we ontdekt dat een enkel ticket 3,50 euro kost om tot onze stageplaats te komen. (Tip: abonnement goed bijhouden) 

Erasmus betekent ook lekker en gezellig samenkomen met lotgenoten en uw eigen potje koken. Bij deze was de volgende stap, winkelen. We hadden nog de luxe dat we konden gebruik maken van de huurauto en 2 uitstekende private drivers. 


 Private Drivers







In Finland heb je verschillende winkels zoals de K-supermarket, Kesko,de Lidl enz... In de Lidl kan je het goedkoopst inkopen doen. De prijzen zijn ongeveer te vergelijken zoals bij ons.  Maar vergis je niet … alles was gegeerd is is het duurst. De alcohol! Later meer info over, hoe stookt je je eigen alcohol!



Het is algemeen geweten dat men dorst krijgt na het winkelen. We zijn in de shopping in een coffee-huis beland en we hebben een overheerlijke LATTE PUMKIN gedronken! Dit is een aanrader voor wie naar Finland komt! 



Om deze intense dag af te sluiten hebben we gekozen om te gaan uit-eten. In Pori zijn er verschillende gelegenheden om lekker te eten. Bij onze avondwandeling (de dag ervoor) hadden we een gezellig restaurant tegen gekomen die gelegen was in het centrum. Hier hebben we een overheerlijk gegeten voor een eerlijke prijs. Helaas hebben we geen foto's genomen van het eten omdat we een onbeheersbare drang hadden om eraan te beginnen. Maar ik ben er zeker van dat we hiervoor een 2 de kans gaan creëren 







Hyvää yötä!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Week 1 Ljubljana

 Dobro Jutro vsem! Gedurende de eerste week hier in Slovenië hebben we de stad al goed kunnen verkennen. Maar er was natuurlijk ook werk aan...