Pagina's

vrijdag 8 oktober 2021

Zwemmen in de Botnische Golf

 Yyteri is beroemd om zijn strand, dat zich uitstrekt over ongeveer zes kilometer. Het is erg populair bij zowel de lokale bevolking als mensen van elders in Finland. Het strand is een van de langste in Finland en alle Scandinavische landen, en heeft ook veel karakteristieke duinen. Het duingebied is door zijn omvang uniek in Europa.








Romina
Mensen die me kennen weten dat ik geen enkele "leuke" uitdaging uit de weg ga! 

Dus ons zwempartij gaat niet door in een verwarmd zwembad... maar in de Botnische Golf

Ine
Heeft geen keuze...







Info momentje!

Er is een unisex nudistengebied in het midden van het strand, dat een paar honderd meter breed is. Het is een van de slechts twee nudistenstranden in Finland. Helaas waren wij de enigste 2 die zin hadden in een duik!

***

In 1965 speelden Rolling Stones hun allereerste Finse concert in Yyteri.

***

Naast het strand heeft Yyteri ook een spa , hotels en een restaurant. Deze gaan we zeker eens uittesten als we moeten bekomen van alle "stress" die we dagelijks ervaren :-) 

***

Er ligt ook een 18-holes golfbaan in het Yyteri-gebied en er zijn ook veel andere buitenactiviteiten, zoals surfen, beachvolleybal, paardrijden en meer dan 30 kilometer aan wandelroutes.

***

Dagelijks rijden er buslijnen tussen Yyteri en het centrum van Pori.







Hulluus ei haittaa!!


1 opmerking:

Week 4 Spanje - laatste loodjes

Hola! los ultimos dias en españa, oftewel de laatste dagen hier in Spanje. Het laatste weekend hebben wij een pittige planning gehad, maar a...