Pagina's

vrijdag 23 september 2022

Third week of the internship

Dober dan! 👋

Wij zijn alweer aangekomen in onze voorlaatste stageweek. Deze week stonden 2 interessante studiebezoeken op de planning waarover wij jullie graag wat meer vertellen.

Maandag, 19 september 2022

Onze maandagochtend begon met een kortere stagedag dan gewoonlijk. Wij gingen namelijk met onze leerkrachten een studiebezoek doen aan de universiteit van Ljubljana waar de verpleegkunde opleiding wordt gegeven. Wij mochten een les volgen met de studenten over basic-life support en reanimatie gegeven door een professor uit Polen. 

Dinsdag, 20 september 2022 👉 donderdag, 22 september 2022

Vanaf dinsdag gingen wij weer verder met onze stageweek. Beau stond deze week op afdeling C waar Manuella vorige week stage heeft gelopen. Manuella stond daarentegen wel op een nieuwe afdeling, namelijk op afdeling 2. Afdeling 2 is een afdeling voor de revalidatie van patiënten na een beroerte. Dit was een afdeling met minder verpleegtechnische handelingen. Toch was dit een erg interessante afdeling door de pathologie. Deze pathologie werd binnenschools uitgebreid besproken, waardoor dit de perfecte kans was om de symptomen na een beroerte te kunnen observeren in de praktijk (bv. neglect of hemiparese). Het was opvallend dat iedere patiënt andere symptomen overhield aan de beroerte: sommigen spraken enkel met ja of nee, sommigen spraken met volledige zinnen, en sommigen konden niet meer praten. Op het einde van de week is Manuella is nog 2 dagen naar afdeling A gegaan doordat er weinig verpleegtechnische handelingen waren.

Vrijdag, 23 september 2022

De laatste dag van deze stageweek hebben wij een bezoek gebracht aan een groot universitair psychiatrisch ziekenhuis. Beau heeft namelijk gekozen voor de uitstroom richting geestelijke gezondheidszorg. Wij werden goed opgevangen door een verpleegkundige die ons alles heeft verteld over de werking. Het bezoek was zeer leerrijk. Enkele dingen hiervan zijn ons zeker bijgebleven. Na een observatie periode van enkele dagen wordt een patiënt gewoonweg geplaatst op een afdeling waar plaats is. Hierbij wordt er geen rekening gehouden met de diagnose van de patiënt. De behandelingsperiode ziet er dan ook anders uit. Enkel individuele therapieën worden aangeboden door de psychologen. De verpleegkundigen hebben voornamelijk een administratieve taak en spelen een rol op vlak van medicatie. Daarnaast is het gebruik van elektroconvulsietherapie verboden in Slovenië. Patiënten trekken hiervoor naar omliggende landen om deze behandeling te krijgen.

Adijo! 👋

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Onze voorlaatste week

We mochten onze leerkrachten woensdag verwelkomen. We bezochten samen het stadje Sigulda waar we een mooie maar stevige wandeling maakten. D...