Pagina's

zaterdag 24 september 2022

Tervetuloa Turku - Welkom in Turku

 Vandaag zijn wij naar een andere stad geweest in Finland. Deze stad noemt Turku.  Met ongeveer 175.000 inwoners is Turku op vier na de grootste gemeente van Finland. Toen ik aankwam, moest ik 5min wandelen om aan het stadsplein te komen. Het stadsplein kunnen jullie zien op onderstaand filmpje. Je had hierbij verschillende winkels waar je kon shoppen, eten of gokken. 


Nadat wij eerst eens door de winkels zijn gegaan besloten we eens een kijkje te nemen doorheen de stad. We zijn daarbij uitgekomen op een plaatselijke markt met enorm veel eetkraampjes. Het speciale aan deze eetkraampjes was, dat elk eetkraampje stond voor een bepaald land. Het land van de eetkraampjes kan je herkennen aan de vlag die erbij hing. 
Op de onderstaande foto zien jullie foto's van zulke kraampjes. 


En bij toeval kwamen wij ook het eetkraampje tegen dat...
België representeerde. Het kraampje van België bood Belgische wafels aan & dus geen frieten of bicky burgers :'(.










Bovendien waren het niet enkel en alleen eetkraampjes maar stonden er ook kleine kermis attracties, zoals jullie kunnen zien op de onderstaande foto.



Er was één kraampje die ons wel opviel, en dat was het Australische eetkraampje. Zij boden hamburgers aan, maar niet zomaar hamburgers, Hamburgers van kangoeroe- en krokodillenvlees.  Ik heb hierbij dan ook de kans gepakt om een krokodillenburger te eten. Een foto van de burger zien jullie hieronder. Ik moet hierbij vermelden dat het een zéér lekkere burger was, je kon zelf je groeten kiezen en welke saus je erop wou doen. Het was dus zeker voor herhaling vatbaar.





Op Zien jullie wat een kangoeroe-burger bevat. Het blijkt dus ook gezond te zijn.











Ik ben daarna verder gegaan om de Domkerk van Turku te bezichtigen.

De Dom van Turku is de enige middeleeuwse kathedraal in Finland. Het kerkgebouw, dat in het centrum van de Zuid-Finse stad Turku aan de rivier Aurajoki ligt, is sinds de wijding tot domkerk in het jaar 1300 de zetel van de aartsbisschop van Turku en bovendien de moederkerk van de Evangelisch-Lutherse Kerk van Finland. De dom wordt beschouwd als het nationale heiligdom van het land.

Hieronder zien jullie een foto van de Domkerk












Turku bevat ook een gekende rivier genaamd: Aura. 

De Aura is een rivier in het zuidwesten van Finland. De rivier ontspringt in Oripää en stroomt door PöytyäAura en Lieto alvorens uit te monden in de Oostzee in het centrum van Turku. De totale lengte van de rivier is ongeveer 70 km. De Aura bevat 11 stroomversnellingen










Dit was onze dag in Turku, we hebben veel gezien en lekker gegeten.

Kiitos & näkemiin

Jelle & Fien










Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Week 1 Ljubljana

 Dobro Jutro vsem! Gedurende de eerste week hier in Slovenië hebben we de stad al goed kunnen verkennen. Maar er was natuurlijk ook werk aan...