Pagina's

dinsdag 17 oktober 2023

Hallo allemaal,

Onze eerste week hier in Slovenië zit er alweer op. De tijd gaat echt super snel. 

Vorige week vrijdag zijn we samen met de studenten van de school op praktijkles geweest in het ziekenhuis. Ze hebben 2 dagen in de week praktijklessen in het ziekenhuis samen met de leerkracht. In het begin was het even zoeken voor ons omdat het allemaal anders verloopt dan wij gewoon zijn. Zo handelen ze niet meteen wanneer ze bijvoorbeeld een hoge glycemie tegenkomen. Ze schrijven dit wel op zodat de dokter het kan lezen, maar voor de rest doen ze er niks mee.  


Na de parameters hadden ze een “Belgium breakfast” gemaakt. Dit waren frietjes, knakworsten en wortelen. Als we allemaal hadden gegeten heeft de leerkracht ons een rondleiding gegeven door het ziekenhuis. De kamers waren hier veel kleiner dan bij ons en sommige dingen zagen eruit alsof ze uit een film kwamen. 








In het weekend zijn we op pad gegaan met onze stagebegeleider. Op zaterdag zijn we naar Tolmin geweest, hier zagen we mooie watervallen en een super heldere rivier. 
Zondag was het weer jammer genoeg niet meer zo mooi, daarom hadden we besloten om onze plannen om te gooien en naar de grotten van Škocjan te gaan. 



Maandag was het dan weer tijd om op stage te gaan. Op de afdelingen zijn ze allemaal geïnteresseerd wat de grote verschillen zijn met België, zo waren ze allemaal jaloers dat wij iets meer loon hebben dan hun. Na onze stage dag hebben we een tour gekregen door Ljubljana samen met onze stagebegeleider, zo hebben we dingen gezien die ons anders niet opgevallen waren. 


Dinsdag zijn we ook weer naar stage gegaan. vandaag heb ik (Mirthe) een rondleiding gekregen door de pijnkliniek in het revalidatiecentrum. Ook heb ik een behandeling mogen meevolgen die ze deden om chronische pijn te verminderen. Dit was zeker en vast heel interessant. 


Tot snel !!
Mirthe & Kalinka

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Week 2

 Hola! Week 2 zit er al weer bijna op en we hebben nog zoveel te ontdekken. Op zaterdag van week 1 hebben wij doorgebracht in het mooie Mala...