Pagina's

maandag 6 november 2023

 Hallo allemaal, 


Ondertussen is ons Sloveens avontuur jammer genoeg aan zijn einde gekomen. 

En wat is die tijd snel gegaan. We hebben er zo enorm hard van genoten. 

Ook hebben we op verschillende vlakken veel dingen bijgeleerd zoals de communicatie met patiënten als je niet dezelfde taal spreekt, het zelfstandig alles doen, en nog veel meer.  


In onze laatste week wisten we goed de werking van de afdeling en mochten we meer zelfstandig dingen doen. Zo lieten ze ons de bloedafnames en de wondzorgen allemaal uitvoeren. Hier doen ze de wondzorgen niet zoals bij ons, omdat ze gewoonweg niet zo'n grote voorraad aan materiaal hebben als wij. 

Vicky, de hoofdverpleegkundige van het ziekenhuis heeft ons een rondleiding gegeven door het gedeelte waar ze protheses maken. We hebben het proces gezien van begin tot eind. Ze doen het allemaal zelf in 1 gebouw tegenover het revalidatiecentrum. Ook krijgen ze veel patiënten van andere landen. Het was echt heel interessant om te zien.  


Ook zijn we in onze laatste week nog de laatste dingen gaan bezoeken die we wilden zien. Zo hebben we een 3de poging gedaan om naar Velika Planina te gaan, maar helaas was het deze keer te slecht weer om de top van de berg te bereiken. Daarna zijn we nog doorgegaan naar Piran, dit is een gezellig stadje aan de zee. 



Het was kortweg een geweldig avontuur om mee te maken wat we zeker en vast nooit meer zullen vergeten. 


adijo !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Week 2

 Hola! Week 2 zit er al weer bijna op en we hebben nog zoveel te ontdekken. Op zaterdag van week 1 hebben wij doorgebracht in het mooie Mala...