Pagina's

zondag 9 juni 2024

Week 3 Malaga

 Hola!

Zaterdag hebben we een daguitstapje naar Marbella gedaan om mijn (Lien) verjaardag te vieren. Voormiddag zijn we het old-town gaan bekijken, hier waren smalle historische straatjes, kleine restaurantjes veel souvenirwinkeltjes, en een kerkje uit de 15de eeuw.

kerk uit de 15de eeuw


In de namiddag zijn we naar Puerto Banus geweest, dit is een haven vol peperdure jachten en hier liggen de dure winkels langs. Hierna zijn we nog even aan het strand gaan liggen, een prachtig strand met helderblauw water.Woensdag zijn we samen met de leerkracht van IES Santa Barbara (school) het universitaire ziekenhuis van Malaga gaan bezoeken. De leerkracht had hier zelf gewerkt en heeft ons een rondleiding gegeven op de afdeling endoscopie en op spoed. De afdeling endoscopie is lijkt erg op die bij ons in België, hier vind je ook lokaal vol sterilisatie machines terug. Ook de spoed werkt ongeveer hetzelfde als bij ons, alleen is hier ook een grote observatie ruimte waar ruim 40 patiënten in 1 zaal liggen. 

sterilisatie machines


Na het bezoek aan het ziekenhuis ben ik (Lien) nog met de bus naar Malaga centrum gegaan. Hier heb ik een bezoek gebracht aan het museum van Picasso, de beroemde kunstenaar die geboren is in Malaga.
Ook heb ik het romeinse theater gezien en ben het kasteel van Gibralfaro bewonderen. Dit kasteel ligt op de top van een berg en na een ferme klim wordt je dan ook beloond met een magnifiek uitzicht over Malaga.
schilderij van Picasso
Kasteel van Gibralfaro

uitzicht over Malaga


Adiós, hasta luego!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Malaga week 4

Hola! Het weekend van 8 en 9 juni was het hier 30 graden geweest. We zijn naar het strand gegaan en hebben het rustig aan gedaan dat weeken...