Pagina's

maandag 18 oktober 2021

Sporten tijdens een ontspannende zwempartij? Dat kan, in Finland!




Omdat veel factoren die gezondheid beïnvloeden, buiten de gezondheidssector liggen, hanteert Finland een integrale Health in all Policies approach (HiaP). Goede samenwerking is hiervoor belangrijk. Het Finse ministerie voor Gezondheid en Welzijn ondersteunt lokale gemeenten bij de implementatie van het nationale HiaP-beleid. Gemeenten wisselen goede voorbeelden uit, volgen trainingen, en kunnen hun voortgang bijhouden op monitoringswebsites.


Tijdens het bezoek aan het zwembad in Yyuteri waren wij aangenaam verrast door deze ontdekking!

HYDROHEX



 Hydrohex biedt alles wat sportscholen, spa's en zwemhallen nodig hebben om hun klanten virtuele aquafitness te bieden! In het zwembad staat een groot scherm waar er continu een workout schema getoont wordt. Je wordt op deze manier gestimuleert om te bewegen, ook wij deden de test. De workout duurt 45 minuten en er is een continue afwisseling van bewegingen. Bij elke oefening zie je de tijd afnemen, zo stimuleren ze om het nog even vol te houden. We waren begonnen aan de workout met ons 2 en later in de oefening kwamen er steeds meer mensen ons vergezellen. Dit zorgt ook een beetje voor een samenhorigheid. De beelden waren zeer duidelijk en de bewegingen werden perfect voorgedaan. Na de workout werd er opnieuw een andere reeks getoont: 

We vonden het een zalige beleving en op deze manier hadden we een aangename sporactiviteit kunnen koppelen aan een ontspannende zwempartij. Nu weten we hoe het voelt om te zweten onder water. Zalig!

We hebben deze beleving afgesloten met een Finse sauna





Rentouttavia terveisiä

Ine & Romina 

1 opmerking:

  1. Mooi om zo een sessie voor ons te organiseren. Doe maar een voorstel wanneer.

    BeantwoordenVerwijderen

Letland Week 4

 Sveikki! Amber en ik hebben onze laatste week stage erop zitten. We hebben het nog erg naar onze zin gehad en vonden dit een heel bijzonder...